Bij CrossFit 0294 vind je geen traditionele fitnessapparaten, crosstrainers of loopbanden maar wel halterstangen, medicineballs, kettlebells en optrekstangen. In CrossFit combineren we gewichtheffen, atletiek en gymnastiek.
Een CrossFit workout is constant gevarieerd, functionele bewegingen, uitgevoerd op hoge intensiteit. Functionele bewegingen zijn bewegingen die wij in ons dagelijks leven gebruiken.

Door een constant gevarieerd programma is er elke dag een andere workout, in CrossFit Workout of the Day genoemd (WOD). De variatie wordt geboden door te spelen met oefeningen, herhalingen, duur van de workout en het gewicht wat wordt gebruikt. CrossFit is voor iedereen toegankelijk om elke workout aan iedere persoon aangepast kan worden. Jong of oud, fit of minder fit, het maakt bij CrossFit 0294 niet uit want we werken allemaal aan het doel om fit te worden.

Het doel van CrossFit is om je te verbeteren in de tien fysieke eigenschappen van fitness: uithoudingsvermogen, weerstandsvermogen, kracht, flexibiliteit, vermogen, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid.