Ons lesaanbod

Bij CrossFit 0294 vind je geen traditionele fitnessapparaten, crosstrainers of loopbanden, maar wel halterstangen, medicineballs, kettlebells en optrekstangen. In CrossFit combineren we gewichtheffen, atletiek en gymnastiek.

Een CrossFit workout is constant gevarieerd, functionele bewegingen, uitgevoerd op hoge intensiteit. Functionele bewegingen zijn bewegingen die wij in ons dagelijks leven gebruiken. Het doel van CrossFit is om je te verbeteren in de tien fysieke eigenschappen van fitness: uithoudingsvermogen, weerstandsvermogen, kracht, flexibiliteit, vermogen, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid.

CrossFit is voor iedereen toegankelijk omdat elke workout aan iedere persoon aangepast kan worden. Jong of oud, fit of minder fit, het maakt bij CrossFit 0294 niet uit want we werken allemaal aan het doel om fit te worden.

Crossfit

De WOD (Workout Of the Day) is de dagelijkse CrossFit workout die wij programmeren. Dit is een uur training waarbij je maximaal met 12 personen in een groep traint onder professionele begeleiding.

De training start met een warming up, hierna volgt een uitleg over de verschillende oefeningen en de techniek die daar bij hoort. Na de uitleg kan de WOD beginnen, die elke dag weer anders is. De WOD kan naar ieders niveau aangepast worden zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen.

Open gym

Tijdens de Open Gym uren kan je zelf vrij trainen. In dit uur is er begeleiding aanwezig om vragen te beantwoorden en nog belangrijker om de veiligheid van de techniek en uitvoering te borgen.

Olympic weight-lifting

In deze les wordt gefocust op de twee olympische gewichthef bewegingen; de clean & jerk en de snatch. Er wordt gewerkt in cycli van 8 weken waarin op een van de bewegingen de focus ligt zodat deze continue beter gemaakt kan worden.

Of je nu een ervaren CrossFitter bent of je bent pas net begonnen, deze les kan iedereen volgen die graag de olympische lifts wilt verbeteren.

Crossfit 60+

Het is algemeen bekend dat het goed is om krachttraining te doen en aan je conditie te werken en ook zeker als je ouder wordt. Wist je bijvoorbeeld dat krachttraining de botdichtheid bevorderd?

Het programma wat wij aanbieden voor de 60+er is bijna identiek aan de reguliere WOD’s, alleen is de intensiteit aangepast naar de leeftijd en het fysiek van de sporters. Naast dit alles is het vooral ook erg gezellig!

Personal training

Één op één begeleiding bij het bereiken van jouw doelstellingen. Samen maken wij een realistisch trainingsplan waarbij volop wordt gefocust op jou. Doordat er één op één wordt gewerkt worden doelen nog sneller bereikt.

Voedings
traject

We starten met een huidplooimeting en maken vervolgens een voedingsschema voor 4 weken. Daarna herhalen we dit nog 2x met tussentijds een huidplooi meting en eindigen we na 12 weken met een eindmeting.