Murph

Murph

Waarom doen we op 27 mei ‘Murph’?

In Amerika is het elk jaar op de laatste maandag van mei Memorial Day. Op deze gedenkdag (in 2019 dus 27 mei) wordt stilgestaan bij het verlies van Amerikaanse militairen.
Bij CrossFit worden veteranen herdacht met Hero WOD’s. En op Memorial Day is dat Murph.

Murph

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Murph. Het is een WOD genoemd naar de Afghanistan-veteraan Michael Murphy, dit was z’n lievelingstraining.
In deze video zie je het verhaal van Murph:

WOD Murph

  • 1 mijl (1,61 km) hardlopen,
  • 100 pullups,
  • 200 pushups,
  • 300 squats
  • en weer 1 mijl hardlopen.

De WOD bestaat uit basisbewegingen, maar zoals je ziet zijn het er nog al veel. En dan komt er nog een venijnige ‘oja’: Officieel moet je Murph doen met een gewichtsvest van 9kg.

Nog een oja: Als je het echt volgens de regels wilt doen dan mag je de oefeningen niet opbreken. Je moet alle reps per beweging af maken…

Ervaren CrossFitters doen gemiddeld 50 minuten over deze epische WOD.
Murph is zelfs een aantal keer op de Games geprogrammeerd. Ook voor CrossFit Games atleten is Murph een kleine nachtmerrie. Annie Thorisdottir moest in 2015 na Murph zelfs de Games opgeven door oververhitting. Samantha Briggs zette dat jaar de toptijd neer van 39:10. Wow.

Als je deze video bekijkt zie je hoe mega zwaar en EPISCH Murph is:

Murph bij CrossFit0294

Op 27 mei 2019 doen we Murph bij ons in de box. Gewoon tijdens de WOD uren, dus schrijf je vast in!

Op de bar staat een ‘pot’ waarin geld wordt verzameld voor Stichting Hulphond Nederland. Deze stichting traint hulphonden voor mensen met Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS).

Doe je mee met Murph op 27 mei?
Tof!
En… neem je ook wat geld mee voor Stichting Hulphond? 🙂
Nog toffer!

 

door: Nora