Njoya League Finals 2018

Njoya League Finals 2018

Het wedstrijd seizoen is in volle gang in CrossFittend Nederland. Afgelopen weekend vonden de finales van de Njoya League plaats. En uiteraard had Daan zich gekwalificeerd!

De Njoya League is een grote CrossFit competitie waar atleten uit de hele Benelux aan mee doen. Het finale evenement in Amsterdam was verdeeld over 2 dagen met totaal 336 finalisten.

Omdat Hans (van CrossFit Spaarne), met wie Daan zich had gekwalificeerd voor de Njoya League Finals, lekker aan het wintersporten was, moest Daan op zoek naar een vervangende buddy. Coach Laurens werd the-lucky-one. Volgens eigen zeggen was hij niet ‘wedstrijd-fit’, maar toch zag hij het wel zitten om Daan te vergezellen.

Onder het motto: ‘GAAAAAAN! En we kijken wel hoe ver we komen…’ stonden Laurens en Daan afgelopen zondag (4 februari) vol wedstrijdadrenaline in The Box in Amsterdam, samen met een groot CrossFit0294-juichteam (met zeker net zo veel adrenaline).

De WOD’s:

Njoya League WOD 1Njoya League WOD 2Njoya League WOD 3

WOD 1 bleek al een behoorlijke uitputtingsslag te zijn. Vooral Laurens’ handen kregen het zwaar te verduren. Het was een bloody mess. En Laurens rug voelde vooraf al niet helemaal goed. Je kunt je nu afvragen: ‘ohoh, gaat dit wel goed?’
Maar beide heren hebben zich kranig door de WOD heen gewerkt.

Vol goede moed begonnen Daan en Laurens aan WOD2. Ondanks het feit dat pull-ups en T2B’s niet echt fijn zijn met open handen, heeft Laurens dit wel gewoon gedaan. #bikkel

Maar toen sloeg het noodlot toe.
Grapje, zo dramatisch was het allemaal niet. Maar Daan en Laurens hebben IN GOED OVERLEG besloten om niet te starten aan WOD3. Laurens handen waren zo gehavend: daar kon geen RipFix tegenop. En daarbij had hij ook last van zijn rug. Om verder blessureleed te voorkomen was het de beste beslissing om na WOD2 te stoppen.

Maar 2 van de 3 WOD’s gedaan… Is de Njoya League mislukt voor Daan en Lau?

Het antwoord op deze vraag is: NEE!
Sowieso is het natuurlijk ontzettend tof om in zo’n grote finale te staan. Alleen dát is al de moeite waard.
Maar naast dat, heeft Daan ook nog een les geleerd die voor iedereen waardevol is (ja, dus ook voor JOU!):

Tijdens de WOD’s had Daan even de balen van de judge: hij vond dat de no-reps onterecht waren en dat de judge te onervaren was om zo’n grote wedstrijd te jureren. Maar (let op jongens, want hier komt het moraal van het verhaal) CrossFit is nou eenmaal een jury sport. In discussie gaan met een judge heeft totaal geen zin en kost alleen maar energie, terwijl je al je energie nodig hebt voor de WOD.
Een judge heeft ALTIJD gelijk. Ook als ‘ie geen gelijk heeft.

Zowel Daan als Laurens kijken terug op een hele toffe dag. En de aanwezige fanclub ook.

Eind goed, al goed 🙂

Door: Nora

 

Njoya League Finals 2018 Njoya League Finals 2018